Thursday, December 23, 2010

Salam kawan-kawan,
Aku rasa memang da lumrah alam kot manusia semua nak perfect and cantik. Berkulit putih baru cantik, tinngi lampai baru menarik, kurus barulah cantik. Kalau itu apa yang mereka nak, then ape gunanya kata-kata yang cantik itu subjektif? kenapa rata2 manusia menyatakan bahawa seolah-olah cantik itu objektif? kalau macam tu adil ke?

 " Beauty is a characteristic of a person, animal, place, object, or idea that provides a perceptual experience  of pleasure, meaning, or satisfaction" - a trusted source

 ha, cuba hang bagitau kat cik tang mane yang hang jumpa perkataan kurus, tinggi, putih, hidung mancung and bla..bla..blaa? cuba la cari kat mana-mana dictionary yang bagi definasi putih, kurus tinggi dan yada yada tu adalah cantik? Jadi kawan-kawan, mana kita dapat hak untuk kata seseorang tu cantik ataupun tak? dia tak cantik pada pandangan mata kita tapi dia cantik pada pandangan orang lain. Naomi Campbell tu, bagi aku dia biasa sahaja tapi bagi mereka? Dia sangat cantik.

                     Beauty is in the eye of the beholder
jangan sesedapnye mengutuk mereka tidak cantik hanya berdasarkan pandangan kita kerana ada yang berpendapat bahawa mereka itu cantik ! Jangan ingat kita cantik hanya kerana beberapa pujian kerana ada yang beranggapan kita hanya insan biasa sahaja!

5 Comments:

ieqa said...

ye sangat betul dan sangat setuju!
kecantikan adalah hak milik setiap insan. hehee

p/s : kalau muka cantik tapi perangai cam *tutttt* nak buat ape. haraaammm je. huhu

Liyana Idris said...

betul ! cantik ape perangai hampeh nak watpe an3? eheh.. lainla mcam ieqa, comei, keciik je.. untung sape dapat.. an3? huhu <3

ieqa said...

hahaa untung laa sangat yanaaaa. huhu

ehh yana, nanti buh laa shoutbox tau! senang sikit nak chat. hehee

p/s : ieqa tag yana tau, sila jawab! ^^

Liyana Idris said...

macam mane nak tau yang ieqa tag? if ieqa x bgth kite x th pun.. huhu x pandai lagi la blog2 nih.. ehe then kan, macam mane kite nak th yang orang tu balas comment kita? n blogwalking tu menda ieqa? eheh

ieqa said...

ieqa akan btau yana laa kalo ieqa tag yana. same macam org lain jgak laa, if they tag, they will inform you :)

pastue yana amek laa soalan-soalan tu, salin & jawab. macam leceh sikit laa tapinye. huhu

yana buat comment moderation. means, kalo sesape comment entry yana, akan pegi kat comment moderation dulu, the comment needs your approval dulu ^^

blogwalking tu macam jalan-jalan kat blog orang, bace blog orang. contoh cam yana pegi blog ieqa, tu laa org panggil blogwalking :D

 
coretan.repekan.bebelan - Templates para novo blogger 2007